City break Marrakech, 17-22.02.2018

CITY BREAK MARRAKECH, MAROC

GRUP INCHIS! NE REVEDEM IN 2019!

Image result for marrakech

 

Perioada: 17-22.02.2018

Pret: 360 euro/ persoana

Servicii incluse:

  • 5 nopti cazare cu mic dejun , loc in camera dubla la  hotelurile: Amalay 3*/ Oudaya 3*/ Ryad Mogador 3* ( situate central)
  • transport aerian cursa low cost Bucuresti-Marrakech- Bucuresti
  • taxe aeroport
  • bagaj de mana

 

Pretul nu include:

  • bani pentru cheltuieli personale (mancare, suveniruri).
  • excursie de 2 zile/1 noapte in desert (transport, cazare in cort berber, cina, mic dejun) – 70 euro/persoana
  • excursie la cascada Ouzoud: aproximativ 30 euro
  • intrari la obiectivele turistice: aproximativ 120 euro
  • bagaj de cala: aproximativ 60 euro

 

 

Orar de zbor

PLECARE
Bucureşti – Marrakech, 17 februarie 2018
Bucureşti  Otopeni – Roma Ciampino
10:00  – 11:05,   2h 05m
Detalii escală, 4h 45m
Roma Ciampino – Marrakech Menara
15:50 – 18:20 3h 30m

Timp total zbor 10h 20m

RETUR
Marrakech – Bucureşti, 22 februarie 2018
Marrakech Menara- Milano Bergamo
06:55  – 11:20 3h 25m
Detalii escală, 7h 15m
Milano Bergamo – Bucureşti Otopeni
18:35 – 21:502h 15m

Timp total zbor 12h 55m

 

Image result for marrakech

Pretul poate suferi modificari in functie de momentul inscrierii. Pretul afisat e valabil la momentul postarii ofertei.

 

PLATA:

  • Plata integral in momentul rezervarii se poate efectua in euro sau in lei la cursul BNR din ziua facturarii +2%.
  • Plata se poate face prin depunere numerar in contul bancar al agentiei  sau direct la biroul din Bucuresti.

 

TERMENI SI CONDITII

  • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Agentia nu isi asuma responsabilitatea in cazul  anularii zborurilor sau a modificarii acestora.

 

Marrakech, în traducere „Pământul lui Dumnezeu”, al doilea oraş imperial ca vechime, numit pe drept Perla Sudului, a fost fondat de dinastia Almoravides la sfârşitul secolului XI.

Situat la mare distanţă de Atlantic, vara Marrakechul e încins ca un cuptor şi nu îşi poţi găsi refugiul decât în interioarele întunecoase sau în grădinile răcoroase, pictate chiar de Delacroix.

Grădinile mari sunt creaţii de secol XIX, cele mai recente şi mai mici – Majorelle – sunt minunat restaurate de celebrul Yves Saint Laurent, cu alei roz, ghivece galbene, crini portocalii şi crapi ornamentali în iazuri. Întinsele păduri de portocali şi lămâi, grădinile, trandafirii, festivalul folcloric, monumentele istorice, viaţa agitată a pieţelor şi Sukurilor fac din Marrakech un loc fascinant. Atracţii importante sunt Grădinile Menara, Mormântul Sultanilor Saadieni, Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia, Muzeul Dar şi Saïd şi celebra Piaţă Djemâa El Fna.

 

Cea mai mare piaţă din Africa este un loc fascinant, aglomerat şi plin de culoare. Un uriaş centru comercial unde se vând alimente, textile, haine tradiţionale, perne, cuverturi, mătase colorată manual, ceramică, bijuterii, covoare viu colorate sau articole de marochinărie. Acest cuvânt a fost inventat de spanioli pentru a evoca măiestria unică a meştegugarilor pielari marocani, îndeosebi din Fes şi Marakesh, care modelează şi vopsesc în mod inegalabil pieile pentru a crea poşete, papuci sau diverse podoabe. Piaţa este şi loc de întâlnire cu acrobaţi şi muzicanţi, cu prezicători şi îmblânzitori de şerpi… sau hoţi din buzunarele turiştilor fascinaţi de spectacolul pieţii.

Alăturarea de antic şi modern este surprinzătoare. Turnul lui Hassan din secolul al XII-lea, unul din cele trei minarete construite de almohazi, alături de Giralda din Sevilla şi Kououbiadin Marrakech, este unul din cele mai importante monumente islamice din Africa de Nord. Alături se află mausoleul lui Mohammed V şi Hassan al II-lea, construit în anii ’70.

Capitala intelectuală şi manufacturieră şi cel mai important oraş imperial al Marocului, perla lumii arabe este Fes. Întemeiat în secolul IX,  important centru cultural şi religios al occidentului musulman, Fes adăposteşte cel mai reprezentativ monument de artă islamică din nordul Africii.

 

Moscheea Al Qaraouiyyine e importantă atât datorită vechimii sale de 11 secole, a dimensiunii gigantice, pentru că poate adăposti simultan 20.000 de persoane, cât şi a stilului architectural şi impresionantelor decoraţii interioare. Aceasta e sediul universităţii musulmane şi a unei biblioteci cu manuscrise de mare valoare, veritabil tezaur al culturii islamice. Moscheea Andaluză domină oraşul şi cheamă credincioşii la rugăciune.

Medina medievală din Fes, inclusă pe lista UNESCO, este cea mai mare zonă urbană pietonală din lume.

Seara o putem petrece la Chez Ali, un local care organizează cina şi un spectacol, cu cai arabi şi dansuri marocane, pentru sute de turişti într-o atmosferă de O mie şi una de nopţi.

 

In secolul XVII, Sultanul Moulay Ismail a descoperit Meknes şi şi-a pus în gând să-l transforme în cea mai fabuloasă dintre capitalele imperiale. S-au construit palate, moschei şi grădini, dar oraşul de vis al Sultanului nu a fost niciodată terminat. Surprinde felul în care se amestecă neobişnuitul cu banalul, pitorescul cu tradiţia. Deşi e neterminat, Meknes este alături de Fes şi Marrakech, unul din cele mai vizitate oraşe din Maroc, iar medina sa este şi ea în patrimoniul mondial UNESCO. Lângă oraş este avanpostul roman Volubilis – şi el în patrimoniul UNESCO, podgorii întinse, morminte sfinte şi izvoare naturale.

Moscheea Hassan al II-lea din Casablanca, pentru construcţia căreia s-au cheltuit aproximativ 800 de milioane de dolari,  este cea mai mare din Maroc şi a treia din lume. Proiectată de către arhitectul francez Michel Pinseau şi construită de compania Bouygues, edificiul se înalţă pe un promontoriu de pe ţărmul Atlanticului. Minaretul său de 210 metri este cel mai înalt din lume, iar moscheea poate adăposti 25.000 de credincioşi. În Maroc este interzis accesul nemusulmanilor în moschei. Sunt însă două excepţii: Marea Moschee Hassan II din Casablanca şi Moscheea Timmel de lângă Marrakech.

Palatul Mohamed V situat în centrul oraşului, e un exemplu al arhitecturii coloniale franceze şi e cunoscut ca Palatul Naţiunilor Unite. În Casablanca este cel mai mare acvariu din Africa şi Rick’s Cafe.

Nimic nu surprinde mai mult decât frumuseţea culorilor deşertului în toate momentele zilei, de la răsărit până la apus. Un decor impresionant cu castele de lut şi nisip, cu triburi de berberi nomazi şi oaze cu umbra răcoroasă a palmierilor şi măslinilor. ErfoudDadés Valley,TinerhirZagoraOuarzazate sau Valea Draa, găzduiesc turiştii veniţi să guste simplitatea vieţii berberilor în kasbahs şi ksour, vechile locuinţe fortificate, răspândite printre acacia şi leandri. Berberii te invită cu ospitalitate la o cană de ceai de mentă, o tocană, tadjina, sau uncuş-cuş tradiţional, savurate pe ritmurile muzicii berbere care răsună dintr-o sumedenie de tobe.