CITY BREAK VARSOVIA

CITY BREAK VARSOVIA 


Perioada : 23-26 martie 2018
1. Hotel Ibis Warszawa Reduta 3*
Pret: 140 euro/persoana, loc in camera dubla standard, fara masa
2. Hotel Ibis Warszawa Stare Miasto 3*

http://www.accorhotels.com/de/hotel-3714-ibis-warszawa-stare-miasto-old-town/index.shtml

Pret: 150 euro/ persoana loc in camera dubla standard, fara masa
3. Hotel Centrum Gromada 3*

http://www.gromada.pl/hotelwarszawa-centrum

Pret: 160 euro/ persoana loc in camera dubla standard, cu mic dejun inclus
 
Servicii incluse:
 – transport aerian cursa directa Bucuresti – Varsovia- Bucuresti
 – 3 nopti cazare cu mic dejun inclus
 – taxe aeroport
 – bagaj de mana 10kg/persoana
Nu sunt incluse:
– transfer aeroport- hotel -aeroport, de la 20 euro/persoana, in functie de distanta.
 
 
Ora de zbor
Bucuresti 13:30 – Varsovia 14:15
Varsovia 10:10 – Bucuresti 12:55
 
Modalitate de plata
Integral in momentul rezervarii
Datorita dinamicii rezervarilor oferta poate suferi modificari.

„Orasul vechi a fost in totalitate distrus in cel de-al doilea razboi mondial, ulterior acesta fiind complet refacut, iar acum face parte din patrimoniul UNESCO, impreuna cu Castelul Regal. In Varsovia intalnim poate unul dintre cele mai frumoase parcuri de pe batranul continent, parcul Lazienski. Acesta are o suprafata impresionanta de mai bine de 80 de hectare si se afla chiar in inima orasului, cuprinzand Vechea si Noua Orangerie, Palatul de Apa, Templul Egiptean si Templul Dianei. Ca tot am amintit mai sus de Castelul Regal, acesta a fost vechea resedinta a monarhilor polonezi, fiind bombardat de catre germani in perioada invaziei Poloniei. In 1971 a debutat reconstructia sa, iar in zilele noastre una din noile aripi ale cladirii gazduieste Muzeul National.

Dupa ce va cazati la unul dintre  hotelurile din Varsovia, puteti merge sa vizitati unul dintre cele mai frumoase monumente locale, Coloana lui Sigismund, care este printre cele mai vechi din Europa. Coloana impreuna cu statuia au fost ridicate pentru a il comemora pe regele Sigismund III Waza, care la sfarsitul secolului al XVI-lea a hotarat mutarea capitalei Poloniei din Cracovia la Varsovia.

Lasam deoparte obiectivele turistice si discutam despre gastronomia locala, amintind ca mesele polonezilor incep de obicei cu przekaski (aperitive), ca de exemplu: peste marinat in sos acrisor, stiuca in aspic, mancare de ciuperci cu varza (kulebiak), rulouri din file de hering care sunt umplute cu ceapa si muraturi, sau kabanosi (carnatii polonezi). De asemenea, intreaga tara, deci implicit si Varsovia, este cunoscuta pentru gustoasele tocanite vanatoresti ce poarta denumirea de bigos. Acestea contin ciuperci, varza, sunca, sos si carne de porc. Supele sunt la loc de cinste in bucataria poloneza, acestea fiind foarte dense si bogate.

Aici o sa aveti posibilitatea de a manca si zrazy care este un delicios rulou din carne de vita care este umplut cu ciuperci, pesmet, castraveti si sunca. Pentru desert, polonezii prefera placinta cu branza (sernik), tarta cu mere (szarlotka), eclerele (eklerka) sau checul cu umplutura de mac (makowiec).

Daca urmeaza sa va achizitonati biletul de avion catre Varsovia, e bine de stiut ca pe 3 mai se sarbatoreste Ziua Constitutiei, iar pe 11 noiembrie are loc Ziua Independentei. Acestea doua sunt cele mai importante sarbatori din Polonia”.