Iordania Experience 2018

 

Iordania Experience

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Amman–Jerash–Ajloun–Madaba–Muntele Nebo–Petra–Wadi Rum–Aqaba Bethany–Marea Moarta

 

De la 479 € +295 euro (bilet de avion, transferuri si transport autocar)
9 zile- Avion

DATE DE PLECARE 2018:27.03**;17.04; 15.05; 29.05; 18.09;25.09; 16.10; 13.11
**REDUCERE 50 EURO/PERS.

PREŢUL INCLUDE:

  • Bilet de avion Bucuresti-Amman si retur;
  • Transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
  • 6 nopți cazare: 2 nopti in Amman la hotel 4*, 1 noapte in Petra la hotel 3*, 1 noapte in tabara in desertul Wadi Rum, 1 noapte in Aqaba la hotel 4*, 1 noapte la Marea Moarta hotel 4*;
  • 6 mic dejun;
  • 6 cine la hoteluri conform programului;
  • vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Petra, Mica Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Marea Moarta;
  • plimbare cu magarusii la Petra;
  • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu;
  • ghid local;

Program

Ziua 1. București–Amman

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Amman.

Ziua 2. Amman
Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer la hotelul nostru din Amman. Cazare si program liber. Seara cina la hotel.

Ziua 3. Amman–Jerash–Ajloun
Un melanj al vestigiilor incluse în Patrimoniul UNESCO, al orașelor săpate în stâncă roșiatică și a dunelor șerpuite de nisip, Iordania este o oază de liniște și pace. Hai să odescoperim împreună!
De dimineață, pornim în explorarea Iordaniei, cu tot ce are mai fermecător și impresionant. Facem un tur panoramic al orașului Amman, trecem pe lângă Citadelă, fost teatru roman, apoi mergem spre nord și ajungem în Jerash, unde vizităm cel mai bine conservat oraș roman,Decapolis. Admirăm Oval Plaza, Templul lui Zeus, Teatrul de Sud și cel de Nord și frumoasa catedrală din secolul al IV-lea Sf. Teodor.
Continuăm călătoria cu o vizită în Ajloun, cu a sa impresionantă fortăreață medievală Qala at el-Rabbad, construită acum aproape un veac. Ne întoarcem în Amman pentru cazare și cinăla acelasi hotel.

Ziua 4. Amman–Muntele Nebo–Madaba–Petra
După mic-dejun, mergem către Petra, străbătând Autostrada Regelui, o șosea folosită continuu mai bine de 5.000 de ani și considerată una dintre cele mai vechi din lume. Ne oprim la Muntele Nebo, unde se crede că este îngropat Moise și unde se află o bisericuță franciscană din secolul al IV-lea. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului”-Madaba,unde principala atracție este Biserica Greco–Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Ajungem în Petra, cinăm și ne retragem la hotel.

Ziua 5. Petra–Mica Petra–Wadi Rum
Avem toată ziua la dispoziție să descoperim comorile din Petra, faimoasa capitala a regatului Nabateenilor, a carui populaţie a dispărut misterios. Parcurgem drumul care şerpuieşte prin canionul ingust si ni se dezvaluie incredibilul oras antic sculptat în stâncă trandafirie acum 2.000 de ani și votat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. Vedem Mormântul Obelisc, apoi străbatem îngustul canion Siq pentru a ajunge la cel maiimpresionant monument din zonă,Tezaurul. Se numește așa datorită confuziei beduinilor, care credeau că este tezaur, însă este mormântul maiestuos al Regelui Aretas al III-lea. Admirăm teatrul, mormintele regale și, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriașul monument al Mănăstirii, care oferă, după spusele localnicilor, cea mai bună panoramă din zonă. În 1985, Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost de scris drept „una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii”.Ne continuam programul si mergem la unul dintre cele mai importante situri arheologice din regiune, unde se găsesc ruine din perioada neolitică, unele având chiar 9.000 de ani vechime. Vizităm Beidha și Siq el-Barid, numită și Mica Petra, datorită asemănării arhitecturale dintre ele și multitudinii de monumente și construcții săpate în stâncă.
De aici, plecăm spre sud și ne oprim la Wadi Rum. Cazare si cina in tabara de beduini (tabara de corturi cu grup sanitar propriu).

Ziua 6.Wadi Rum–Aqaba

Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii, locul oferă prijelul de a ne plimba prin deșert cu o mașină de teren și a admira peisajul selenar. La finalul periplului de două ore,beduinii ne vor aștepta cu ceai proaspăt și plin de arome.
Dupa aventura in desert vom descoperi o altă latură surprinzătoare a Iordaniei. Plecăm la Aqaba, aflat în însoritul golf al Mării Roșii, unde clima este tot timpul blândă. Orașul încârcat de istorie oferă o priveliște de vis, cu munți pitorești și mare azur și îmbie anual o mulțime de turiști. Este destinația perfectă pentru cei dornici să facă plajă, să practice sporturi nautice sau să exploreze apele Mării Roșii, populate cu sute de specii de corali, bureți și pești multicolori. După o zi plină de surprize, ne retragem la hotel pentru odihnă. Cazare si cina.

Ziua 7. Aqaba–Marea Moarta
Program liber in Aqaba. Dupa amiaza plecam spre nord si ne oprim intr-una dintre statiunile de la Marea Moarta. Cazare la hotel. Program liber. Cina.

Ziua 8. Marea Moarta–El-Maghtas–Amman
Program liber la dispozitie pentru plaja si relaxare. Dupa amiaza plecare spre El-Maghtas locul unde a fost botezat Iisus Hristos. Se află pe malul râului Iordan și are semnificație majoră în trei religii: iudaică, creștină și islamică, fiind locul unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri.
După ce ne încărcăm cu spiritualitate ne indreptam spre Amman. Transfer la aeroportul din Amman pentru zborul spre casa.

Ziua 9. Amman–Bucuresti
Dimineata devreme sosire in Bucuresti.
BINE DE ŞTIUT:

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane
    care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Categoria hotelurilor şi a mijloace lor de transport este cea oficială pentru Iordania.
  • Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
  • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
  • Oferta a fost calculata pe baza paritatii EURO / USD valabila in luna decembrie 2017; in situatia modificatii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei.
  • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

A C T E  N E C E S A R E  P E N T R U O B T I N E R E A  V I Z E I :
Viza pentru Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Iordania, in baza pasaportului simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani), care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. Nu se poate intra in Iordania cu pasaport temporar!

 

P R E T  D E  P E R S O A N A  I N  C A M E R A  D U B L A

PELLERIN
PLUS

BEST DEAL
Reducere 90€

PROMO

Reducere 70€

STANDARD +
Reducere 40€

569 €

+295 € (bilet de avion, transferuri si transport autocar)

479€
+ 295 € (bilet de avion,transferuri si transport autocar)

499 €
+295 € (bilet de avion,transferuri si transport autocar)

529 €
+295 € (bilet de avion,transferuri si transportautocar)

Supliment de single 195 €

Supliment de single 195 € Supliment de single 195 € Supliment de single 195 €
Oferta valabila pentru primele
locuri in autocar,
incepand cu bancheta a doua;
Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar; Avans 30% la inscriere; Avans 30% la inscriere;
Avans 25% la inscriere; Plata integrala la inscriere; Diferenta de plata pana la 28.02.2018; Diferenta de plata pana la 30.04.2018;
Diferenta de plata pana la 21 de zile inainte de data plecarii; Nu se accepta modificari sau anulari. Oferta este valabila pana la 28.02.2018. Oferta este valabila
pana la 30.04.2018.
GRATUIT-PELLERIN
CLUB CARD, avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.
Nu se cumuleaza cu alte
reduceri;
Nu se cumuleaza cu alte reduceri; Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
ATENTIE!
LOCURI
LIMITATE!
ATENTIE!
LOCURI
LIMITATE!
Grup minim 25 de persoane Grup minim 25 de persoane Grup minim 25 de persoane Grup minim 25 de persoane

N U  S U N T  I N C L U S E  Î N PREŢ:
-Excursiile opţionale;
-Alte taxe şi cheltuieli personale;
-Alte mese decat cele mentionate in program;
-Bauturile la mese;
-Asigurarea medicala si asigurarea storno;
-Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandata, aprox. 6 USD/persoana/ zi).